Det kalla och blöta vädret återkom idag och tyvärr var det många barn som hade helt fel skor för väderleken. Eftersom vi är ute alla raster är det viktigt att ha kläder efter väder OCH extrakläder, tex strumpor och byxor, så att man kan byta om man blir blöt och kall. Alla barn har hyllor på sin plats där man kan lägga ett ombyte.

Idag har vi avslutat avsnittet med uppställning subtraktion och nu börjar metoden sitta riktigt bra för eleverna. Vi kommer nu att repetera multiplikation. Multiplikationstabellerna kan med fördel tränas hemma på appar eller nätet.

I arbetet med kroppen har vi denna vecka fokuserat på matspjälkningssystemet. Det fortsätter vi med även nästa vecka. I SO har vi nu kommit fram till bronsåldern och idag förberedde vi en bilduppgift där eleverna ska skapa egna hällar med hällristningar på. Vi färdigställer dem nästa vecka.

På måndag startar vi de nationella proven. Först ut är ett muntligt prov och sedan följer sex stycken skriftliga under de närmsta två veckorna. Därefter tar vi en brejk och efter påsklovet kör vi igång med proven i svenska. Jag tror eleverna känner en lite skräckblandad förtjusning inför proven. Det ska både bli lite kul och lite läskigt att skriva dem. Vi har dock pratat om att man gör så gott man kan, mer kan man aldrig begära.

På torsdag får vi äntligen författarbesök av Magnus Ljunggren. Detta har blivit avbokat flera gånger på grund av pandemin, men nu ”kommer” han äntligen. Mötet sker på Teams och eleverna har skrivit jättebra frågor som vi hoppas att de får en chans att ställa. Vi har högläst två av hans böcker och vissa har även läst uppföljarna som jag köpt in till klassrummet. Det blir spännande att se vad eleverna tycker efter ”besöket”.

Nu önskar jag er en fin helg så ses vi på måndag.