En mestadels bra första vecka efter lovet med motiverade elever. Trevligt!!

Vi påbörjade ett nytt arbetsområde inom SO där vi lär oss mer om miljön och om återvinning. När eleverna talar om att ”rädda miljön” på rasten då blir man väldigt glad.

I NO har vi fortsatt med vår NTA-låda och mött två nya egenskaper när det kommer till fasta material, nämligen rullbart och stapelbart. Jag är imponerad av eleverna då de har ansvar för 20 små föremål under laborationerna och än så länge har vi bara tappat bort ett litet hårspänne. Det visar på ansvarstagande för våra gemensamma saker!!

I svenska har vi arbetat med Y samt startat en ny skrivuppgift för att träna upp hand och öga. Vi tränar dessutom att hitta bokstäverna på tangentbordet. Denna typ av uppgift kommer kontinuerligt att återkomma under terminen. Den första uppgiften handlade om uggleungar och nästa kommer att handla om sälungar.

I båda ettorna har vi nu åter börjat med Skolverkets bedömningsstöd. När vi vet hur eleverna ligger till kan vi också på ett bättre sätt utforma undervisningen utifrån elevernas enskilda behov. Det är därför dessa görs både på höst- och vårtermin.

På måndag tar vi nya friska tag efter, vad jag hoppas blir, en vilsam helg!