Nu har vi kommit ungefär halvvägs med de nationella proven i matematik. De resterande tre proven gör vi nästa vecka. Eleverna har skött själva utförandet så bra. Alla visar stor respekt för vår arbetsro, vilket alltid är viktigt men så klart extra viktigt nu. Fortsätt så 3a!

Vårt arbete runt forntiden har fortsatt och nu är vi på bronsåldern. Idag skapade vi jättefina avbilder av hällristningar som eleverna tog med sig hem. Be gärna era barn berätta lite om vad de lärt sig.

Igår fick vi besök av en författare på Teams, nämligen Magnus Ljunggren. Det var jättespännande att höra honom berätta om sitt yrke och eleverna ställde väldigt bra frågor som han besvarade. Han gav oss också tips på hur man kan hitta inspiration för att skriva och när besöket var över skrev 3a berättelser så att pennorna glödde. Flera elever satsar till och med på berättelser med fler delar eller kapitel, inte illa.

Nu önskar jag er en fin helg, eleverna förtjänar verkligen lite vila för de har jopbbat stenhårt i veckan. Vi ses på måndag!