Idag ber jag er att titta på vårt instagram-konto då jag lagt ut en bild på våra fantastiska collage – de blev supercoola. Eleverna är så stolta över sina alster.

Vi har ägnat veckan åt repetition i de flesta ämnen. I matematik har vi åter börjat mäta och arbetat med begreppen punkt, linje och sträcka. I svenska har skrivit faktatexter om Zlatan och Marie Curie, medan vi har repeterat bronsålder och kroppen i So och No.

Nästa vecka kommer vi att starta de nationella proven i svenska, första provtillfället är redan på måndag. Vi gör ett läsförståelsetest för berättande text på morgonen och sedan skriver vi en egen berättande text på eftermiddagen. Det kan vara bra att skicka med en smörgås och frukt så att energin inte tryter under provskrivandet.

På fredag gäller det att ha lite koll på vädret på morgonen så att man tar med sig kläder efter väder. Då ska vi nämligen gå till skogen och titta på en grav från bronsåldern. Eleverna jublade när jag berättade det. Det går också bra att ta med något att äta i skogen, dock inga sötsaker.

Här nedan klistrar jag in planeringen från vår idrottslärare Karin så att ni vet vad eleverna kommer att arbeta med på idrotten den närmsta tiden. Nu önskar jag alla en trevlig helg. Vi ses på måndag.

IDROTT

Efter påsk v.14 börjar vi att träna på Orientering inomhus

v.15 Om vädret är ok är vi ute och gör orientering/Valsta

v.16 Orientering inne eller ute, beroende på vädret/Valsta