Veckan har gått i påskens tecken. Vi har tittat på filmer med påsktema, pysslat, arbetat vidare med bibliska berättelser samt gjort svenska- och matteuppgifter som kretsat runt påsken. Nu tar vi alla ett välbehövligt lov från skolarbete och ses igen den 23 april. För elever som ska vara på fritids vill jag påminna om att det är stängt den 19 och 22 april då det är röda dagar. Även om man är ledig från skolan så är det bra om man läser under lovet för att hålla gång ”läshjärnan”.

Klassen går från klarhet till klarhet då det gäller arbetsron, vilket gör mig mäkta stolt. Det var den främsta anledningen till varför eleverna idag blev bjudna på glass, popcorn och saft under sista lektionen. Jag hoppas innerligt att vi fortsätter så här för då kan vi verkligen utvecklas kunskapsmässigt då vi har ro att arbeta. Dock fortsätter rasterna att stundtals vara konfliktfyllda, ett problem som jag hoppas att vi också i sinom tid ska få bukt med.

Rekryteringsprocessen av ny rektor till skolan är nu avslutad och det är med glädje vi kan meddela att det blir vår tidigare lärarkollega Jessika Ljungvall som sätter sig vid rodret efter Helena. Ni kan läsa mer om detta i månadsbladet som jag postar här på sidan. Ni kan stifta närmare bekantskap med Jessika genom att delta i föräldrasamråd och frukost torsdagen den 9/5. Ni kan meddela ert deltagande genom att skriva till:

jessica.ljungvall@sigtuna.se

Denna vecka har vi också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Länk till brevet: http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943

Nu återstår det bara för mig att önska alla ett härligt lov och en riktigt glad påsk!