Nu har vi gått 158 dagar i skolan och det MÄRKS. Rutiner sitter allt bättre, arbetskapaciteten har ökat och eleverna är allt som oftast fokuserade i klassrummet. Det återstår endast 19 dagar av årskurs 1, otroligt vad fort det gått.

Den här veckan gick vi till skogen istället för att ha idrott. Vi tränade på att lägga och härma mönster. Under den fria leken visade eleverna stort intresse för myrorna de hittade. Lite roligt då vi ju faktiskt nu tränar på sagoberättande om en myra. Vi fortsatte det arbetet idag genom att fylla i luckor i en en färdig saga. Sedan fick eleverna rita en serie-strip som passade till sagan. Jättefint blev det. Vi fortsätter det här arbetet nästa vecka.

Den efterlängtade boken kom så vi har fortsatt följa Lisas äventyr i ”Handbok för superhjältar”. Det kommer nästan kännas lite sorgligt när vi vänder det sista bladet. Vi får verkligen hoppas att Elias & Agnes Våhlund ger ut en fortsättning.

Som jag tidigare skrivit så ska vi till simhallen på måndag. Glöm inte handduk och badkläder. Det är också oerhört viktigt att komma i tid då vi går direkt på morgonen, det vill säga kl. 8.30. Läxan ska med på måndag, men jag kan behöva ytterligare några dagar för att lyssna samt att lämna ut en ny då det går bort tid på måndag. Det får ni ha överseende med. På onsdag och torsdag är det idrott som vanligt så glöm inte att ha med kläder för aktiviteter utomhus.

På tisdag är det fritidshemmens dag och vi firar med aktiviteter utomhus från kl. 14.30. Det kommer att finnas fika och pyssel till försäljning. Ni har då chansen att se The Banana Banana Meatball Dancers uppträda från 1A. De är nämligen klassens bidrag i den uppskattade talangfestivalen som går av stapeln varje år på skolan. Be there or be square 😀

Jag vill avsluta med att påminna om de lovdagar som snart kommer upp och hur skolans samt fritids verksamhet ser ut då:

• 30 maj – skola och fritids stängt
  • 31 maj – skola stängtmen fritids för dem som anmält närvaro
  • 6 juni – skola och fritids stängt
  • 7 juni – skola stängt men fritids för dem som anmält närvaro

Jag önskar Er en trevlig helg!