Vi har haft en jättebra start på den nya terminen – fullt fokus och trevliga stunder med kamrater. Vi har fortsatt att arbeta med bråk i matematiken. I svenskan håller vi på att avsluta de sista kapitlen i ”Ben och Koko” och vi har introducerat ett nytt arbetsområde i No, nämligen ”friktion och rörelse”.

Ett exemplariskt sätt att ”se” friktion i vardagen är att åka pulka. Därför avslutade vi fredagen med att gå till pulkabacken. Där fick eleverna se mig slå Zeynel i ett pulkarace (hävdade iallafall jag) då det uppstod mindre friktion när jag åkte 🙂 Be gärna era barn att berätta om det här begreppet, de har bra koll! Vi hade en mycket rolig stund om än i kallaste laget.

Nästa vecka byter eleverna slöjd, vilket betyder att de som haft textilslöjd nu har träslöjd, och vise versa. Idrotten infaller på samma dagar som förut, tisdagar och onsdagar, och vi avstår från ombyte precis som förra terminen.

Nu tar jag helg efter en mycket bra vecka. Vi ses på måndag!