Det har varit en ganska händelserik vecka må jag säga. Veckan startade med att vi besökte simhallen, vilket var mycket uppskattat av alla elever. På tisdagen dröjde jag mig kvar på jobbet för att få se alla de fina framträdandena vi bjöds på av skolans elever på Talangfestivalen. Stephanie meddelade också att bakverken och pysslet gick åt som smör och drog in en fin slant till fritids som eleverna kommer att kunna göra roliga aktiviteter för. Tack till alla som kom och deltog i fritidshemmets dag och gjorde det till en fin dag med mycket vi-känsla.

Eftersom veckan ändå startade i sådant högt tempo så var det lika bra att fortsätta. Vi planterade solrosor på onsdagen och lärde oss om dess livscykel. Nu får ni hålla tummarna att vi lyckas driva upp plantor. I matematiken började vi bekanta oss med begreppen ental och tiotal och göra beräkningar med både addition och med subtraktion. Många tyckte det var svårt, men det är en bra förberedelse inför tvåan då mycket av fokus i nästa matematikbok ligger just på detta. I svenskan skrev vi en gemensam berättelse om myran och nästa steg blir det egna skapandet av berättande text. Vi hann också med vårt sedvanliga arbete med läsförståelsekort samt häftet med högfrekventa ord. Ingen rast, ingen ro!

Flera av klassens tjejer är nu nöjda då de äntligen fått stifta bekantskap med min dotter. De har tjatat om ett besök sedan höstterminen J och nu har hon spenderat två dagar med oss då hon gjort sin praktik i klassen. Det var trevligt att henne hos oss. Tack Signe!

Nu är dags att ta helg, men först vill jag slå ett litet slag för kommunens underbara kulturskola. De har prova-på-kväll den 3 juni kl. 18-20. Flera av klassens elever tycker verkligen om att dansa, sjunga och uttrycka sig estetiskt så detta kan verkligen vara något för dem. Ni kan läsa mer om kvällen via denna länk:

Jag önskar Er en trevlig helg!

P.S Glöm inte läxan på måndag D.S