Det märks att sommarlovet börjar närma sig då många är trötta och inte riktigt orkar lika mycket som förut. Vi kämpar dock på lite till!

Den här veckan blev vi glada eftersom flera av våra solrosplantor hade fått små skott som tittar fram ur jorden. Vi håller tummarna att några fler tar sig nästa vecka. Vi har blandat annat gjort en luck-text om solrosor samt ritat och skrivit om de olika stadierna i solrosornas livscykel.

I onsdags kom en konstpedagog till vår klass och vi fick en heldag med fokus på kreativt skapande. Vi lärde oss om konstnären Olle Olssons liv, gick bildpromenad i en av hans målningar och lärde oss mer om att blanda olika färger. Sist men inte minst så skapade vi fantastiska målningar av våra favoritplatser som vi sedan presenterade för kamraterna. Det var en riktigt lyckad dag och konstpedagogen var imponerad av klassen. Dock var detta inte det enda kreativa skapandet vi pysslat med denna vecka, utan vi har dessutom skapat fina girlanger som vi kan pynta klassrummet med på skolavslutningen. Sången vi ska framföra för er föräldrar har vi också´börjat träna på.

Nästa vecka står ett besök på Kulturskolan på agendan. Vi går dit på onsdag efter rasten. Det brukar alltid vara fina tillställningar de håller i så det ser vi fram emot. Börja ladda redan nu för den långa promenaden 😉

Önskar Er en trevlig helg!