Tack så mycket för att de allra flesta meddelat mig hur ni vill genomföra utvecklingssamtalen. Jag återkommer så snart jag kan med tider för er som efterfrågat telefon- eller teamsmöten. Ni som valt digitalt möte behöver förbereda er genom att skaffa teams-appen på den ”device” (telefon, ipad, dator) ni tänker genomföra mötet på.

Vi har fått några fall av löss på skolan den sista veckan. Jag ber er därför kolla igenom ert barns hår och behandla om ni upptäcker något. Påminn också ert barn om att bara använda sina egna huvudbonader och inte byta med kompisar.

Jag håller tummarna att det kommer mer snö i veckan så att vi kan åka pulka och testa friktionsbegreppet irl igen. Kunskaperna i detta ämne har verkligen satt sig hos eleverna – det är kul att se.

Under veckan har vi avslutat arbetsområdet ”Bråk” i matten och nästa vecka börjar vi med klockan igen, och då med mer fokus på den digitala. Där tänker jag att ni föräldrar kan vara till stor hjälp genom att göra era barn delaktiga i allt som har med tid att göra i vardagen. Och det är mycket det! Be dem hålla egen koll på klockan när de ska gå till skolan eller gå och lägga sig, till exempel.

Vi har också påbörjat ett nytt arbetsområde i SO, om istiden och forntiden. Eleverna tycker det är jättespännande och har massor med frågor. Det kommer att bli en lärorik vår!

Jag önskar er en fin helg så ses vi på måndag.