Så har vi avslutat den första ”riktiga” veckan. Jag tycker att det har gått bra. Arbetet i klassrummet löper på fint, men det är när vi lämnar klassrummet som eleverna ”tappar” lite. Därför har vi pratat mycket om att vi har samma förväntningar på uppförande och följandet av regler oavsett var man befinner sig på skolan, det vill säga i matsalen, korridorer, idrottssal och på raster. Där tycker jag att vi har en del att jobba på.

Under veckan har vi arbetat med symmetri i matematiken. Det har funkat jättebra med matten på tisdagar och torsdagar trots att den ligger så sent. I SO har vi börjat ett arbetsområde som handlar om hälsa – vikten av bra mat, sömn och motion. Vi vill ju inte bara lära oss om motion i teorin så därför har vi sett till att röra oss i klassrummet varje dag genom så kallade ”brainbreaks” – mycket uppskattat av de flesta.

Elever och lärare i stora skolan har noterat hur många barn i de lägre årskurserna cyklar till skolan, men att de inte har hjälm på sig. Därför vill vi uppmärksamma er om lagen på hjälm tills det att man är 15 år.

Nu ska jag ta helg och avslutar med att påminna om att vi fotas på måndag samt att jag måste få in lapparna för utvecklingssamtal så jag vet om ni kommer eller måste fixa en ny tid till er. Önskar er en fin helg!