Vår första vecka utan schemabrytande aktiviteter har gått bra. Eleverna börjar så sakteliga komma in i våra rutiner och förstå vad som förväntas av dem i skolan. I veckan skickade jag hem den första läsläxan. Kommentera gärna i läsprotokollet hur det går – är det för lätt, för utmanande eller lite så där lagom utmanande? Vi kommer att läsa texten i skolan måndagen den 1/10. Efter det kommer läsläxan vara från måndag till måndag. Eleverna har också gjort ett eget ”pussel” med veckans ordbilder som de tagit med hem idag.  Dessa kan de träna på att läsa och para ihop.

Vi har jobbat på mot veckans mål i matematik och svenska samt påbörjat ett tema om trafik. Vi tittade på en film och pratade om ord som bilist, övergångsställe och farthinder. Vi målade också vägmärken och tittade på vad de hade för betydelse. Bilder på vårt arbete finns på Instagram:

Nästa vecka är det studiedag på måndag och tisdag. Det är ingen skola då men fritids har öppet för dem med fritidsplats. När skolveckan drar igång på onsdagen så fortsätter vi med trafiken. I matematiken jobbar vi vidare med addition och i svenska repeterar vi bokstäverna LESA samt startar ett litet skrivprojekt. Galina hälsar att idrotten kommer att hållas utomhus nästa vecka så packa lämpliga idrottskläder.

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Studiedag

Tisdag: Studiedag