Det har varit en kort skolvecka men vi har ändå fått ganska mycket gjort. Det har varit extra fokus på matte och svenska denna vecka. I matten jobbade vi vidare med ental och tiotal medan vi i svenskan tog oss an kapitel 5 i ”Resan till skatten”. Jag har också lämnat ut läs- och skrivläxa till eleverna. Det är samma upplägg som förra året. Eleverna läser texten flera gånger hemma och sedan svarar de på frågor om texten. Det är viktigt att man gör de sidor som står på läxpapperet och inte andra eftersom jag ofta tar in några elever åt gången. Det blir svårt om inte alla jobbat med samma text. Mappen ska vara tillbaka på skolan på onsdagar.

Eftersom blå grupp missat en del idrott så fick de lite kompensation med ett skogsbesök igår. Vi körde naturbingo och eleverna var verkligen entusiastiska i sitt letande efter olika sorters träd och bär. Kul!

Jag hoppas att alla som fick vaccin idag tyckte det gick bra. Jag tror i alla fall det, mest fokus verkade vara på suddet man fick som ”belöning” – det var ju ett gott tecken.

Nästa vecka kommer vi avsluta arbetet om elevernas närområde för att därefter titta lite närmare på kartor. Kartkunskaper ligger under ämnesområdet SO. I NO kommer vi att lära oss mer om våra fem sinnen.

Jag önskar er en fin helg!