Den här veckan har vi åter fått bättre arbetsro i klassrummet. När eleverna tar ansvar för att klassrumsklimatet är lugnt märker vi genast hur de hinner mer och lär sig mer. Ett tecken på det var att vi hann mycket längre i matteboken än tänkt då arbetet gick så bra för alla. Det innebär att vi nu äntligen ska börja i den nya boken nästa vecka, något eleverna har längtat efter.

Nytt för den här veckan var också att vi börjat med tyst läsning på morgonen – tisdagar, torsdagar och fredagar. Jag har inhandlat ett litet bibliotek som heter Stjärnsvenska. Varje elev får en bok anpassad efter deras läsförmåga som de läser tyst på morgonen. Viktigt att tänka på är att om man kommer sent så ska man smyga in och sätta sig och börja läsa. Detta för att inte störa de som redan kommit igång.

Vi var flera som sågs på utvecklingssamtal i veckan och nästa vecka på tisdag träffar jag resten av er. Påminner igen om vikten att hålla tiderna.

På torsdag nästa vecka har vi gått i skolan i 100 dagar. Detta måste vi självfallet fira. Håll utkik i veckan efter inlägg utifall vi ber barnen ta med sig något till de aktiviteter vi planerar att göra.

Önskar Er en trevlig helg!

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Läsläxa
Tisdag: Utvecklingssamtal