Oj, vad veckorna går fort! Vi är redan inne i oktober och vi har gått 33 dagar i skolan. Vi håller räkningen noga då vi ska fira med en fest när vi nått 100 skoldagar. Idag löste vi äntligen mysteriet med vem som stökat till i vårt klassrum. Den skyldige är en orangutang som heter Albin – vi väntar nu otåligt på att han ska komma på besök.

Under veckan har vi fortsatt vårt trafik-tema. I onsdags var vi på promenad och körde trafikskyltsbingo. Eleverna var entusiastiska och tyckte det var roligt. I NO bekantade vi oss med svampens olika delar och lyssnade på en faktatext om svampriket. Bokstavsarbete och additionsträning har vi också ägnat oss åt.  I engelskan har vi övat namn på olika färdmedel – flera elever tog med sig sina övningsloppor hem för att testa er föräldrar.

Nästa vecka börjar vi med Tema Hösten i NO och i matematik ska vi börja bekanta oss med subtraktion. Jag vill påminna om att vi läser läsläxan på måndagar så se till att plastfickan kommer med i skolväskan då.

Vi kommer att ha gemensam idrott på onsdag. Båda grupperna gör då en tipspromenad om allemansrätten. Detta betyder att det inte är någon idrott för Blå grupp på torsdag.

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Läsläxa

Onsdag: Idrott (Röd + Blå)