Plötsligt så var ännu en vecka till ända. Veckorna går verkligen fort när man har roligt, och det har vi i skolan. Ibland kan det också kännas tufft och lite jobbigt att lära nytt, vilket vi pratade om i dag då jag berättade om ”The learning Pit”, eller ”Gropen” som vi kallade den. Fråga gärna ert barn om det.

Vi introducerade subtraktion den här veckan och det har varit klurigt, men vi kommer att repetera mycket och länge. Det kommer vi även göra med likhetstecknets betydelse då det också kan kännas lite svårt att greppa. Hösten var vårt tema i NO, vilket det också är nästa vecka. Vi gjorde otroligt fina höstbilder som ni kan se på vårt Instagram-konto. Det var en ganska avancerad bilduppgift men eleverna imponerade stort.

Nästa vecka innehåller en hel del repetition av det vi gått igenom och vi startar även med Skolverkets bedömningsstöd. Det är tester för att se hur långt eleverna kommit i sin läs- och matematikutveckling. Dessa tester görs för att vi på bästa sätt ska kunna anpassa vår undervisning utifrån varje elevs behov.

Höstlovet, eller Läslovet som det också kallas, infaller vecka 44 (om två veckor). Försök att peppa ert barn att läsa lite extra under den veckan. Det är ingen skola då men fritids har öppet för dem med plats alla dagar utom måndag 29/10. Det ordnas en hel del aktiviteter i kommunen under lovet. Ni kan läsa om dem om ni följer länken:

Höstlov2018_st

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Läsläxa

Onsdag: Idrott Röd grupp