Ni må tro att vi har haft en mysig dag i skolan idag. Morgonen startade med tända ljus och en sprakande brasa på tavlan medan jag läste en liten småläskig berättelse. Eleverna njöt och det var nästan lite andäktigt i klassrummet. Dagen avslutades med fredagsmys då eleverna har haft en utmaning under veckan:, nämligen att gå på rast utan tjo och tjim i hallen. Vid varje väl genomförd övergång till rast utdelades en knapp. De hade som mål att klara 7 av 10 raster och de lyckades faktiskt få ihop åtta knappar. Fredagsmyset med bulle, popcorn, saft, film och dans var deras belöning för att de klarat utmaningen. Heja 1A!

Vi har nu genomfört bedömningsstödet när det gäller elevernas läsning och vi har börjat på skrivandet. Det fortsätter efter lovet och då ska vi också göra bedömningsstödet i matematik. Efter lovet kommer vi också bege oss till ishallen för lite skridskoåkning, närmare bestämt den 13 november. Jag kommer dock påminna om detta igen när skolan kommit igång efter lovet.

Som jag nämnt tidigare så kallas det här lovet för ”Läslov” och jag hoppas att ni tar tillfället i akt att peppa barnen till egen läsning likväl som att ni förhoppningsvis hittar tid att läsa tillsammans. Rektorn skriver mer om vikten av läsning i sitt månadsblad som ni hittar här:

Tingvallaskolans oktoberblad 2018

Nu önskar jag alla ett välförtjänt lov så ses vi igen vecka 45 och då tar vi nya friska tag!

Datum att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Fritids  och skola stängt

Tisdag-Fredag: Läslov – fritids öppet