Oj, vilka storheter vi har stiftat bekantskap med denna vecka! Vi har nämligen njutit av Astrid Lindgren, Tove Jansson och Jan Lööfs berättelser. För min del skulle det gärna få vara barnboksvecka varje vecka, och flera elever håller nog med. Vi har inte bara läst utan vi har även tränat på att skapa inre bilder som vi sedan målat på papper. Det är en lässtrategi som kallas ”Konstnären”. Forskning visar att om man visualisera det man läser så gynnas läsförståelsen.

Vi hann även med att möta våra faddrar i årskurs fyra. De gav oss en fin högläsningsstund i deras klassrum. Vi tackade genom att ge dem supersöta läsfigurer vi skapat på bilden. Vill ni se dem så finns bilder på vår instagramblogg.

Böcker i alla ära men det är nog ändå så att de allra flesta tyckte att veckans höjdpunkt var skridskoåknigen i ishallen. Fröken var lite smått svettig av allt snörande och knäppande men det var det värt då vi hade en riktig toppendag!

Idag, fredag, avslutade vi som vanligt med loggboken. Där drar vi stickor om vilka som ska få sammanfatta veckan och sedan skriver vi alla tre meningar. Idag fick två elever skriva här på bloggen (se Elevhälsning). Än har vi inte lärt oss hur man får till stor bokstav på datorn, men det kommer.

Sist men inte minst vill jag uppmärksamma er på möjligheten att delta i en föräldrautbildning i regi av Marie Unander-Scharin och Mia Aspén. Om ni är intresserade hittar ni mer infomation här:

ABC kurs 20 november 2018

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

• Måndag: Läsläxa
  • Onsdag: Idrott Blå grupp