Veckan är till ända och det är dags att ta en välförtjänt helg. Under veckan har vi bland annat arbetat med vår muntliga förmåga och förmågan att analysera. Detta gjorde vi genom att i grupp beskriva detaljer i de bilderböcker vi läst under Barnboksveckan för att sedan lista ut vad bildernas gemensamma nämnaren var. Det här var en mycket lyckad lektion där eleverna arbetade mycket bra.

Tyvärr får vi stundtals lägga mycket energi på att skapa arbetsro och fokus i klassrummet. Det finns de lektioner där samtal och interaktion är en viktig ingrediens medan andra främst innebär enskilt arbete. Det är viktigt att eleverna inser skillnaden och lär sig att inte störa andra när det är enskilt arbete som gäller. Prata gärna med ert barn om hur de tycker att de arbetar på lektionerna.

På måndag är det åter dags att gå igenom läsläxan. Flera barn säger att de bara läser texten en gång men det behövs mer träning för att arbete upp ett bra flyt. Jag ber er därför lyssna på ert barn flera gånger samt se till att mappen kommer med till skolan på måndag. Veckan för övrigt innehåller vårt vanliga fokus på bokstavsarbete och grundläggande matematik.  Jag önskar er en trevlig helg!

Dagar att komma ihåg nästa vecka:

Måndag: Läsläxa – ta med mapp

Onsdag: Idrott Röd grupp