Jag känner mig lite trött efter veckan då det varit lite rörigare i klassen. Kanske också barnen känner så. Jag hoppas att de ska vila gott i helgen. Nästa vecka ska vi jobba på att få tillbaka arbetsfokus samt fortsätta träna på det egna ansvaret i konflikthantering.

Trots rörigheten så tycker jag att vi fått mycket gjort de här dagarna. Vi har bland annat tittat på Sveriges största sjöar som flera elever memorerade riktigt bra. Sen har vi också lärt oss om en annan sjö i vårt avlånga land. Kolla in på Instagram och se om ni kan lösa rebusen för att se vilken sjö det är. Barnen knäckte rebusen!

Vi har fortsatt vårt arbete med grammatik och lärt oss om hårda och mjuka vokaler, denna vecka lärde vi oss att dessa påverkar om j-ljudet stavas med g eller j. Jag blev mäkta stolt när vi skrev elevernas veckohälsning och jag frågade hur man kan veta att det ska vara ”j” på ”jobbar”. Eleven svarade: ”- O är en hård vokal så då ska det vara j inte g.” Snyggt, även om svenskan strular med oss och man inte alltid kan tillämpa regeln.

Några elever hade återigen glömt att göra läxan denna vecka. Jag ber er att stötta ert barn genom att lyssna på deras läsning så att de får den där lilla extra träningen.

Glöm inte att vi går till Kulturum på torsdag direkt på morgonen, extra viktigt att komma i tid med andra ord.

Nu önskar jag alla en trevlig helg!