I torsdags var det äntligen dags! Vi firade att vi har gått i skolan i 100 dagar. Det var en riktigt lyckad dag. Vi åkte pulka, samlade 100 ord, gjorde fina 100 glasögon och skapade ett gemensamt bygge av 100 legobitar där samarbetet var det viktiga. Vi avslutade med fika och film. Så trevligt!

Under veckan har vi, på uppdrag av rektorn, tittat på vår trivselenkät. Ett område som vi behöver arbeta med i vår klass är studieron. Flera elever uppger att de stundtals inte känner att de får det. Här är det egna ansvaret nyckeln och vi diskuterade elevernas förslag om hur vi ska kunna förbättra studieron. Detta är vad de föreslog:

-Att man slutar pilla på saker när vi ska jobba.

-Att man följer instruktioner

-Att vi ska ha ”5 tysta minuter” även i klassrummet

-Att man ska titta på tavlan för att se vad man ska göra när man är klar

-Att vi ska en mätare som mäter ljudvolymen

-Att alla ska räcka upp handen för att få ordet

-Att en ”plingare” ska användas när vi vill få det tystare

-Att man ska få hemringning om man fortsätter störa trots att man fått tillsägelse

Vår elevrådsrepresentant kommer nu diskutera detta vidare på elevrådet, där även rektorn deltar. På tal om rektorn så hoppas jag nu att alla fått tid att läsa brevet jag skickade hem om att Helena kommer att sluta längre fram i vår. Det är verkligen tråkigt att mista henne men vi önskar henne lycka till i hennes nya uppdrag. Ni kan läsa mer om hennes tankar angående detta här:

Galina låter hälsa att det blir idrott inomhus nästa vecka så ta med kläder och handduk till rätt idrottsdag. På måndag går vi igenom läsläxan som vanligt så glöm inte att lägga häftena i väskan. Nästa måndag, det vill säga den 11/2, är det studiedag och därför bara fritids så då kommer vi ta läxan dagen efter.

Hoppas ni får en skön helg!