Måndag är månens dag och tisdag är Tyrs dag. Ännu har vi inte kommit till vad fredag har fått sitt namn från, men fredag är det likväl. Som ni förstår har vi arbetat vidare med året den här veckan och lärt oss mer om hur veckodagarna fått sitt namn. Vi kommer att fortsätta med detta nästa vecka i No. I So har vi påbörjat ett nytt arbetsområde, nämligen ”Barn för hundra år sedan”. Vi startade upp med en tankekarta om vad eleverna trodde och sen tittade vi på Madicken för att se om vår bild av barn förr överensstämde med bilden som filmen gav. Vi läser också en högläsningsbok som knyter an till temat: ”Krut reser i tiden.”

I matematiken har vi arbetat med talen 19 och 20. N ästa vecka sätter vi igång med klockan och då först och främst hel- och halvtimme. Mattematchen börjar också nästa vecka och eleverna verkar peppade på att delta. Vill ni veta mer om den tävlingen så kan ni läsa om den på: https://www.mattematchen.se/

Tyvärr lägger vi ner enormt mycket tid på att lösa konflikter. Vi diskuterar kontinuerligt med barnen om hur man bemöter andra människor och om vikten att ta ansvar för sitt eget agerande. Var snälla och prata med era barn om att skolan är allas vår arbetsplats och att man behandlar dem som vistas där med respekt – barn som vuxna.

Nästa vecka är det studiedag på måndag, men fritids har öppet som vanligt för dem med fritidsplats.

Jag önskar Er en trevlig helg!