Eftersom jag inte var så nöjd förra veckan så startade vi den här veckan med att sätta våra egna sociala mål. Eleverna skrev saker som:

”Jag ska ha en trevlig ton till kompisar:”

”Jag ska klä på mig och gå ut direkt på rast.”

”Jag ska inte skrika i konflikter.”

Eleverna har sedan fått utvärderat sina egna mål lite då och då under veckan. Det var kul att se elever som fick gå från att lägga sin ”utvärderingsten” i gul kopp till en grön. Då anser man att man själv har utvecklats i sitt mål. Fortsätt kämpa och sikta mot utveckling, kära 3a.

Under veckan har vi arbetat med att avrunda till närmsta tiotal och närmsta hundratal i matematiken. Det var riktigt svårt till att börja med, men mot slutet av veckan var de allra flesta med på tåget.

I SO har vi ”vandrat” vidare på vår tidslinje och nu har vi kommit fram till bondestenåldern. Vi har lärt oss nya begrepp som sädesslag, bofast och gånggfrift. Det är ett spännande arbetsområde.

Jag vill avsluta med att påminna om skolinspektionens enkät som jag postat om tidigare. Var snälla och gå in på det inlägget och besvara enkäten. Det är viktigt att tycka till om sitt barns skola. I nuläget har endast 13 % av Tingvallaskolans föräldrar besvarat enkäten. Gör din röst hörd!

Nu önskar jag alla en trevlig helg. Vi ses nästa vecka, den sista innan det är dags att ta sportlov.