Dagen avslutades med popcorn, juice, Arkeologens dotter och spel. Bästa dagen på länge, sa en del elever.

Vi har så klart inte bara roat oss denna vecka. Vi har tränat på uppställning addition med minnessiffra upp till tusental. Idag startade vi också uppställning subtraktion med växling. Det var RIKTIGT svårt. Men efter en lång genomgång så var de flesta med på tåget. Vi fortsätter att träna på det efter lovet.

Vi gjorde en rolig grej på bilden igår, som ni som följer oss på instagram säkert redan sett. Vi samarbetade och skapade hemliga meddelanden med hjälp av runskrift. Eleverna tyckte det var jättekul och samarbetet gick riktigt bra.

Jag har skickat hem ett häfte för att repetera kunskaper från åk 1 och 2 som eleverna kan göra under sportlovet. Detta är för att dessa kunskaper ska vara lite färska inför nationella prov i matematik som vi startar vecka 11 och sedan fortsätter med vecka 12. Allt som allt ska barnen göra 7 olika delprov i matematik. Antalet är något färre i svenska. Under de veckor som vi gör proven beviljas ingen ledighet.

Jag vill återigen påminna om skolinspektionens enkät, postar länken här nedan. Vill ni ha enkäten på andra språk så finns länkar i ett tidigare inlägg.

Den svarskod ni ska använda är: HAezDj

Jag hoppas att eleverna får ett fint sportlov så ses vi åter vecka 10.