Information och en liten förmaning

Vi börjar väl med det trista först. Den senaste tiden har jag mottagit meddelanden där man informerar mig att ”mitt barn ska vara ledigt idag”. Tyvärr är det så att all ledighet från skolan ska ansökas om och skolan beviljar sedan ledigheten utifrån elevens tidigare närvaro. Därför är det OERHÖRT viktigt att ni hör av er i god tid INNAN ert barn ska vara ledigt, åtminstone 2-3 dagar innan. Ni har förmånen att ha mitt privata nummer och kan därmed kontakta mig lätt. Jag bistår också med hjälp att fylla i ledighetsansökan om det skulle vara problematiskt. I de allra flesta fall beviljas ledigheten. Jag hoppas att vi nästa läsår kommer att följa de rutiner som gäller kring ledighet på alla kommunens skolor.

Ett trevligare ämne att avhandla är ju skolavslutningen. Tänk, barnen går nu ut ettan! Vilket fantastiskt år vi haft, med massor av utveckling och ny kunskap. Tyvärr kan jag inte delta på själva avslutningsdagen då min dotter går ut 6:an och byter skola efter 7 år. Jag vill gärna se henne vinka farväl till sin skola som varit en sådan stor del av vår vardag. Jag kommer se till att jag och barnen ändå får ett mysigt avslut innan själva dagen. Stephanie och Adhanet kommer att ta hand om er den 12/6 så allt kommer löpa på fint ändå.

12/6 ser ut som följande:

8.10 Klassrummet öppnar om man vill lämna fika (tänk på att vi är en nötfri skola) och sin väska etc. (skolan bjuder på saft)

8.20 Eleverna samlas nedanför trappan och klassen går gemensamt till skolgården.

8.30-10.00 På skolgården framförs sånger, tal och den årliga rosceremonin. Därefter går vi gemensamt tillbaka till klassrummet och har ett fint avslut för 1A.

10.00 Sommarlov eller fritids 🙂

Undrar ni över något så är det bara att höra av sig.