Skolstart höstterminen 2019

Hej igen alla vårdnadshavare och elever i ”nya” 2A!

Jag hoppas att ni alla har haft ett fint och vilsamt sommarlov. Jag hoppas också att ni alla känner er lika taggade som jag att sätta igång ett nytt läsår fyllt med lärande och gemenskap. Jag tycker att vi utvecklades något enormt under förra läsåret, och jag ser fram emot att ta lika stora kliv i vår utveckling under höstterminen 2019.

Första dagen

Vår första dag är måndag 19 augusti. Vi möts på skolgården klockan 10. Den första vecka kommer vi ha mycket fokus på att komma samman som grupp, det vill säga lägga grunden för ett bra samarbete och god kamratskap. Första dagen går eleverna i skolan till klockan 13. Efter det tar fritids vid för dem med fritidsplats.

Schema

Jag vill passa på att säga några ord om det schema som kommer att gälla det här läsåret. Det är väldigt varierande sluttider, vilket kan vara lite svårt att vänja sig vid. Detta beror på att vi har fått våra idrotts- och danslektioner fördelade sist på dagen, vilket gör att dessa dagar ”äter upp” mycket av kursplanstiden. Det i sin tur gör att vi måste sluta väldigt tidigt vissa dagar. Detta berör inte dem med fritidsplats nämnvärt eftersom barnen fortsätter sin dag där. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på vilka dagar detta är för dem som inte går vidare på fritids då era barn slutar tidigt på onsdagar och fredagar. Jag tror ni kommer förstå bättre vad jag menar när ni tittar på schemat. Schemat börjar gälla v. 35.

v. 34 gäller följande tider i skolan

Måndag 10.00-13.00

Tisdag 8.10-13.00

Onsdag 8.10-13.00

Torsdag 8.10-14.10

Fredag 8.10-12.00

Frånvaro och ledighet

Redan nu så här i uppstarten av året vill jag påminna om hur viktigt det är att ni ALLTID hör av er till oss om ert barn är sjukt och ska vara hemma från skolan. Detta görs på Dexter, digitalt. Jag vet dock att många tycker att det är svårt och krångligt att anmäla där. Det är därför ni fått tillgång till mitt privata nummer och kan anmäla frånvaro direkt till mig. Jag ser helst att ni gör detta mellan kl. 7.30-8.00 på morgonen, antingen genom att ringa eller att sms:a. Ni som behärskar Dexter fortsätter att gå via den kanalen.

Jag förväntar mig att vi detta läsår följer kommunenens riktlinjer när det kommer till ledighet. Det vill säga att alla lämnar in en ansökan om ledighet i god tid INNAN ert barn är hemma. Det är bara att fråga mig efter blanketter, alternativt finns de på Sigtuna kommuns hemsida.

Information från skolan

Precis som förra året kommer min kommunikationskanal vara bloggen och instagram. Det är viktigt att ni håller er uppdaterad på vad som skrivs på bloggen så att ni inte missar viktig information. Oftast kommer informationen ut på fredagar, men om ni prenumererar på bloggen så får ni ett mejl när jag skrivit något där. Jag kommer även att sätta upp en kopia av veckobreven i hallen som ni kan läsa när ni hämtar era barn.

Nu önskar jag er några sista lata dagar att njuta innan vi kör igång läsåret. Det ska bli så roligt att få möta mina härliga elever igen. Vi ses på måndag!