Veckobrev v-34 4a

Hej alla!

Tiden går så fort. Ni får veckobrev idag istället för fredag för att jag är på möte hela dagen imorgon. Eleverna kommer att träffa Fanny från fritid som är vikarie och har jobbat tidigare på skolan. Eleverna känner henne väl.

Under veckar har vi arbetet med återberättande text samt läsförståelse i svenska. Eleverna kommer att skriva en återberättande text imorgon. I engelska har vi börjat med Whats´ up 4 boken som har både läs och hör förståelse uppgifter. Eleverna har fått första hemläxa i engelska i måndags. De ska träna 5 ord på engelska samt kunna på svenska samma ord. På måndag kommer vi ha läxförhör. I matte har vi börjat med taluppfattning. Eleverna tycker om att arbeta med matte i klassrummet.

I so fortsätter vi med samhällskunskap och diskuterar begrepp om skola, vänner, familj. Det väcker väldigt bra diskussioner i klassrummet under lektionstid. I no arbetar vi med skogar i Sverige och under veckar har vi arbetat med svampar och myrstack texten.

På tisdagar och onsdagar har eleverna idrott på skolan. Snart börjar det med simskola för berörda. På fredag har eleverna musik på skolan. Och måndagar och tisdagar har eleverna slöjd lektion.

Snart kommer jag att skicka hem tider för utvecklingssamtal.

Trevlig helg!

MVH