Idag var det dags att fira att vi gått 300 dagar i skolan! Vi började morgonen med att sitta i ring och samtala om den enorma utveckling som eleverna gjort sedan årskurs 1. Mycket som idag är en självklarhet för de flesta i klassen, som att räcka upp handen, att följa arbetsordningen på tavlan eller att reda ut konflikter genom direkta samtal med en kamrat var näst intill omöjlighet då. Det fixar vi utan problem nu!

Vi fortsatte dagen med 300 sekunders fys-pass, följt av 300 sekunder av GoNoodle. När vi var varma i kroppen var det dags för en rejäl utmaning. Ett svårt matte-problem som skulle diskuteras i grupper om sju. Själva målet var egentligen inte att lösa problemet utan främst att träna på att diskutera problemlösning och strategier muntligt med kamrater. Jag blev mäkta imponerad av de flestas samarbete och kommer fortsätta jobba med metoden för att utveckla eleverna verbalt i matematik. Till slut var det äntligen dags för det alla väntat på – den fria tiden med apparna på ipaden. Det är inte lätt att konkurrera med den där saken alla gånger 😉

Egentligen skulle vi ha åkt till Naturskolan på måndag, men på grund av kommunenes beslut om att all undervisning endast ska ske på varje enskild enhet så har det blivit inställt. Jag hoppas verkligen att vi erbjuds ett nytt tillfälle längre fram i vår.

Jag har avslutat läsningen från Skolverkets bedömningsstöd med alla elever och kommer snart att sätta igång med matematiken. Som sagts tidigare så fortsätter ni göra läxan, men jag behandlar den främst som en skrivläxa en tid framöver.

Nu önskar jag er alla en fin helg och vi ses på måndag!