Vilken härlig avslutning vi hade på veckan! Det var en trevlig och skön stund i skogen idag. Eleverna fick se bronsåldersgraven, vi fikade och lekte. De allra flesta verkade nöjda med vår lilla utflykt. Bilder kommer på instagram under helgen.

De som varit i skolan har nu gjort läsförståelse av berättande text och faktatext samt skrivit sina egna. Nu har jag en del rester att göra under veckan innan vi börjar med läsning och textsamtal. Alla prov ska vara klara senast vecka 20 så vi ”tuffar på” bra och har gott om tid.

Vi har repeterat geometri under veckan och fortsätter med det nästa vecka. I So har vi nu börjat lära oss om järnåldern. Vi har avslutat ”Jakten på Jack – Trolldom i Gamla stan” och kommer nu att börja läsa uppföljaren ”Jakten på Jack – Vålnader på Vasaskeppet”. Vi läser boken tillsammans och arbetar med ett arbetshäfte i par. Detta arbete utvecklar elevernas läsning, förståelse av text, ordförråd, skrivande och samarbetsförmåga. Det är med andra ord ett väldigt allsidigt arbete.

I veckan gjorde eleverna en enkät där de fick tycka till om skolan. Även jag har gjort enkäten, men då för min dotters skola räkning. Ni föräldrar borde ha fått en liknande enkät via mejl som vi ber er besvara. Svaren ger oss ett bra underlag för att utveckla och förbättra skolan så jag skulle uppskatta det enormt mycket om ni tog er tid att svara.

Jag önskar er en fin helg. Vi ses på måndag.