Den här veckan har vi avslutat de sista nationella proven (återstår bara några rester). Nu återstår bedömningsarbetet och sedan ska jag och min kollega fundera runt hur vi delger er och barnen deras resultat. I vanliga fall brukar vi ha ett öppet hus där ni får komma och titta på proven, men det går inte i dessa corona-tider. Vi återkommer med hur vi löser det hela i år.

I veckan borde ni ha nåtts av ett mejl från vår idrottslärare som informerade om att idrotten inte alls fungerat den sista tiden. Många av eleverna gör allt annat än att faktiskt ha idrott. Detta kan i förlängningen leda till att man inte får ett godkänt omdöme i ämnet. Jag hoppas att ni har läst mejlet och diskuterat med era barn. Jag har iallafall gjort det åtskilliga gånger under veckan. Både jag och idrottsläraren hoppas på att eleverna nu visar en vilja att förbättra sitt beteende under idrottslektionerna, det vill äga de som är i behov av att det. Varken ni, jag eller Karin kan göra så att det blir bra. Det måste eleverna se till själva.

Vi firade 500 dagar i skolan i veckan. Det är helt otroligt att vi spenderat så många dagar tillsammans, och oj så mycket vi har utvecklats under den tiden. Dagen innehöll dans i 500 sekunder, mattespelet ”Först till 500” , diktskrivande och lite annat smått och gott. Det var en trevlig dag. Apropå dikter så deltar vi i en poesi-tävling som kommunen håller så håll tummarna att någon från 3a får äran att vinna.

Nästa vecka kommer vi att starta en läs-utmaning. Klassen ska tillsammans försöka få ihop 3000 lästa sidor inom loppet av tre veckor. Även fröken deltar i utmaningen. Heja på era barn där hemma.

Jag önskar er en trevlig helg!