De allra flesta är nu tillbaka och arbetar i skolan. Det känns bra!

Vi har satt igång med nya arbetsområden i SO. Ett fokuserar på känslor och relationer då jag vill att eleverna ska bli bättre på att identifiera och verbalisera sina känslor och att vi därigenom ska få tryggare relationer i klassen. I det andra området är det fokus på nyheter.

I matematiken har vi börjat hårdträna multiplikationstabellerna varje morgon. Vi tränar fyra dagar i veckan och gör sedan ett litet test. Efter testet får man feed-back om man ska fortsätta att träna eller gå över till andra tabeller.

I svenskan arbetar vi både med läsförståelse av skönlitteratur och faktatexter. Faktatexterna handlar för närvarande om djur och jag delar in eleverna i par. Den ena eleven är en ”läsare” och den andra är en ”sökare”. Hör efter med era barn vad dessa två roller innebär.

Nu tar vi och vilar lite över helgen och ses igen på måndag, pigga och fräscha. Trevlig helg!