Veckan har gått jättefort! Kanske för att jag var borta en dag på bedömningssamtal. Zeynel var supernöjd med eleverna och deras arbetsmoral när jag var borta – sådant gör alltid en fröken så glad.

I veckan har vi pysslat med lite repetition runt mätning med linjal och idag startade vi upp repetition av klockan. Detta då jag både märkt elevernas osäkerhet runt detta och att vissa faktiskt efterfrågat repetition. Det är bra om ni också tränar hemma genom att få in samtal om klockslag i era vardagliga rutiner. Vi har avslutat arbetet om våren och nu börjar vi ett nytt avslutande område som handlar om livscykler, närmare bestämt grodans. Eleverna har tidigare arbetat med solrosens livscykel, men det var i ettan. I SO fortskrider arbetet som kretsar runt pengar.

Under veckan fick jag många förfrågningar om att få cykla till idrotten. Jag och min parallell-kollega har tagit beslutet att eleverna får vänta med detta och att det eventuellt kan tillåtas på mellanstadiet. Vi baserar bland annat beslutet på att fritids har tillsynsansvar mellan skolan och idrotten och det blir för svårt att hålla koll både på en cyklande grupp och en gående. Eleverna har accepterat vårt beslut utan större klagolåt.

I veckan fick eleverna hem sina resultat på nationella proven och ni borde nu också ha sett sammanställningen samt medföljande brev, har ni några frågor så får ni höra av er.

Idag avslutade vi dagen med att skriva brev till elevernas blivande lärare. Det blir Anju som tar eleverna i höst och de ser alla fram emot det väldigt mycket.

Jag önskar er en trevlig helg! Vi ses på måndag!