I onsdags var vi i badhuset, och jag var så imponerad av eleverna. Saker som tidigare i tvåan varit ganska svåra, som att ha en respektfull ljudvolym i omklädningsrummen och att vara klar på utsatt tid, gick nu som en dans. Även i själva bassängen var jag imponerad. De som behövde träna på simning gjorde just det. Väldigt bra jobbat 3a!

Den här veckan har vi ägnat oss åt mätning i matematiken. Eleverna har arbetet med linjal i sin mattebok och använt måttband ute på skolgården. Lika imponerad som jag var i simhallen var jag i mätningsmomentet på skolgården. Jag befarade att eleverna skulle fastna i lek eftersom vi var ute, men icke sa nicke, de gav sig helhjärtat in i mätningen.

Det svåraste momentet i veckan har varit att arbeta på våra presentationer till utvecklingssamtalen. Eleverna tyckte både det var svårt att tänka runt sina egna mål och sin utveckling, likväl som det var svårt med det tekniska – att skapa själva presentatationen. Vi, och ni, får tänka att vi har detta års utvecklingssamtal som en övning inför mellanstadiet. Då förväntas eleverna kunna hålla i sina samtal mer självständigt. Samatalstidern skickade jag hem igår och jag ber er skicka med lappen påskriven på måndag.

Vi hade en fantastisk lektion idag som jag tar med mig hem i helgen. Det var vår svensklektion där eleverna tog ett enormt ansvar för sitt arbete och stöttade kamrater. Det ligger precis i linje med Tingvallaskolans nya vision:

En skola för allas trygghet och framgång där alla tar ansvar tillsammans

Nu återstår bara att önska er en fin helg. Vi ses på måndag.