Det är inte klokt vad veckorna rusar iväg, jag skriver redan mitt tredje veckobrev för det nya läsåret. Rutinerna i klassen börjar så sakteliga sätta sig. När man vet var man ska vara och vad man förväntas göra så innfinner sig lugnet.

Vi har börjat med arbetsområdet geometriska figurer i matematik och jobbar vidare med ordklasser, bland mycket annat, i svenskan. Den här veckan har vi också lagt en del tid på att förbereda oss för utvecklingssamtalen. Vi har bland annat lagt in en bild på arbeten vi är stolta över och eleverna som var på plats idag fick också träna på att hålla sitt samtal. Vi hälsar dem som har sitt samtal på onsdag varmt välkomna.

På tisdag nästa vecka går Tingvallajoggen av stapeln. Vi startar klockan 12 och utgår från skolan. Viktigt att man har med sig en vattenflaska och kläder anpassade efter väder och aktivitet. Förslagsvis att man har sportkläder hela dagen. Eleverna var riktiga kämpar förra året och jag hoppas att de ska visa lika mycket entusiasm i år.

På tisdag tas också det ”första spadtaget” på nya skolan. Det blir en liten ”happening” för att fira det. Ni kan läsa mer om det i rektorns blogg som jag länkar till:

Vill påminna att vi startat med skrivläxan. Jag skickar ut den på måndagar och den ska vara tillbaka på skolan på torsdagar. Detta intervall ger mig möjlighet att läsa allas. Stötta ert barn genom att påminna att packa den i skolväskan.

Det har varit många sjuka den här veckan och jag hoppas att ni tillfrisknar under helgen så jag har alla barn tillbaka i klassen på måndag <3

Önskar er en fin helg!