Idag har vi jobbat stenhårt med nya kunskapsområden så eleverna är nog lite möra när de kommer hem idag. På matten stiftade vi åter bekantskap med uppställning, men denna gång med uträkningar som krävde minnessiffra. En del tyckte att det var jättesvårt. Men som med allt annat måste man öva öva öva innan kunskaper sitter. Vi fortsätter med arbetet nästa vecka.

I SO kände jag att vi behövde steppa upp vårt arbete kring ”Lilla aktuellt” och att förstå nyheter. Förut har eleverna fått måla en passande bild och skrivit tre nyckelord som de presenterat för kompisarna. Nu började vi med ett nytt arbetssätt som kräver lite mer. Nu ska man skriva en liten text om en vald nyhet samt uttrycka en åsikt kring nyheten. Arbetet gick oerhört bra trots att nyheter kan vara så svåra att förstå.

Då alla jobbat hårt och intensivt under veckan så hade vi inte något arbete att ta igen på vår ”jobba ikapp-lektion” utan vi ägnade den åt att utveckla vårt skrivande av berättelser. Svårt men kul, kan nog vara en bra sammanfattning på lektionen.

Nästa vecka är det studiedagar för lärarna på måndag 28/9 och tisdag 29/9. Det betyder att det inte är någon skola utan bara fritids för dem som anmält. Vises igen på onsdag med andra ord.

Jag önskar er en fin helg!