Den här veckan har vi fortsatt arbetet med uppställning och det börjar sitta riktigt bra för de allra flesta. Nästa vecka utmanas eleverna ytterligare då det blir addition med fler minnessiffror. Vi har påbörjat ett nytt spännande arbetsområde i SO, nämligen ”Världsreligioner”. Vi kommer att lära oss mer om kristendom, islam och judendomen. Det blir nog ett lärorikt område med många spännande infallsvinklar då vi har elever från många olika kulturer i klassen.

På mina lektioner tycker jag både att arbetsron och att samarbetsförmågan är god, med något enstaka tillfälle då det har fallerat. Dock har eleverna svårare på idrotten och slöjden. Jag har nu återinfört knappsystemet där eleverna får knappar för varje väl genomförd lektion i de andra ämnena. Vid ett visst antal gör vi något mysigt. Alla ämnen i skolan är viktiga och därför krävs en skärpning på dessa lektioner. Prata gärna hemma om detta.

På måndag lämnar jag ut skrivläxan igen. Det blev ju inget denna vecka efetrsom vi var lediga måndag. Den ska tillbaka in igen på torsdagen. På onsdag ska vi åter till simhallen, vilket genererade stort jubel i klassen när jag informerade om det idag. Håller tummarna att vi får en lika bra simlektion som förra gången.

Jag önskar er en fin helg! Vi ses på måndag!