Den här veckan var fylld med roliga aktiviteter så som stationsarbete runt barnbokstemat, radioteatern ”Bröderna Lejonhjärta” och möte med våra faddrar. När vi träffade faddrarna så tittade vi på LasseMaja-filmen och löste kluriga uppgifter. Under stationsarbetet var vi i blandade grupper så vi fick chansen att umgås med alla på skolan. Ett axplock av aktiviteter som erbjöds var: bokmärkstillverkning, bild- och boksamtal, målaruppgifter och armbandstillverkning. Det var en riktigt lyckad dag!

Idag var vi på biblioteksinvigning. Vårt bibliotek har fått ett riktigt ansiktslyft och massor med nya böcker har köpts in – allt för att främja elevernas läsintresse och läsutveckling. Vi bjöds på saft och salta pinnar, deltog i en tävling och lånade böcker. Roligt att vi åter har ett fint bibliotek på skolan.

I veckan delade jag ut nya läs- och skrivläxor. Det står på lässchemat vilka sidor som ska göras. Mappen ska vara tillbaka på onsdag och då ska man förhoppningsvis ha tränat på texten så många gånger att man läser texten med gott flyt.

Jag önskar er en fin helg!