Det går med stormsteg mot jullovet och idag hade vi vår första rast med is på skolgården. Tänk på att det börjar bli kallare och att barnen behöver mössa och vantar på skolan då vi alltid är ute på rasterna.

Under veckan har vi arbetat med meter/kilometer och gram/kilogram. Eleverna snappade upp det här snabbt och arbetet i matematikboken gick med en väldig fart. Vi börjar komma mot slutet av boken nu och de sista veckorna repeterar vi en hel del. Idag repeterade vi till exempel klockan och övade på olika klockslag på elevspel.

I SO har vi tittat på filmer, samtalat och skrivit om judendomen. Nästa vecka kommer vi att ha ett litet prov. Efter det så börjar vi läsa om islam.

Det är så uppskattat att alla elever sköter sin skrivläxa så bra nu mer. Det visar på stort ansvarstagande – bra jobbat!

Den här veckan har vi tjuvstartat med en julkalender från Barnradion för att vi ska hinna alla avsnitt innan vi går på lov. Den heter Marvinter. Vi har också skapat vår egen kalender med problemlösningar som vi kommer att börja med den första december. Precis som andra år kör vi också Naturhistoriska Riksmuseets kalender för den gillar verkligen barnen.

Nu önskar jag er en fin helg så ses vi på måndag.